Επιλογές >>
 
   
 
 
 
 
 
 

Η Ελασσόνα

 
Γενικά για την Ελασσόνα
Ιστορία
Αξιοθέατα της πόλης
Εκδηλώσεις
Η Ελασσόνα σήμερα
 
Η Ελασσόνα Σήμερα
Σήμερα η Ελασσόνα φημίζεται για τα τυροκομικά της προϊόντα, τον καπνό και την πλούσια σε θηράματα περιοχή της.

Η πόλη είναι συγκοινωνιακός κόμβος που συνδέει την Λάρισα με την Κοζάνη, ο οποίος σύμφωνα με το χωροταξικό σχέδιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας αποτελεί έναν από τους δύο βασικούς άξονες σύνδεσης της περιφέρειας Θεσσαλίας με την Δυτική Μακεδονία αλλά και με την Δυτική Ευρώπη μέσω Ηγουμενίτσας.

 
Η πόλη αποτελεί το κέντρο της επαρχίας Ελασσόνας, έχει αξιόλογη και αναπτυσσόμενη αγορά, η οποία συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών συναλλαγών της περιοχής.
 

Με την βοήθεια αναπτυξιακών προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από τις Εθνικές και Κοινοτικές αρχές, υλοποιούνται σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, πολλές επενδύσεις σε διάφορους κλάδους της οικονομίας.

Στην πόλη της Ελασσόνας έγιναν τα τελευταία χρόνια σημαντικές παρεμβάσεις, με χαρακτηριστικότερη το δίκτυο πεζοδρόμων, γύρω από την κεντρική πλατεία, η οποία αποτελεί το κέντρο της ζωής της πόλης, με τα καλαίσθητα μπαρ και καφέ που συγκεντρώνουν τους νέους της πόλης.

 
Τα έργα υποδομών που υλοποιούνται στην πόλη καθώς και οι ήδη υφιστάμενες πολιτιστικές υποδομές, δίνουν στην Ελασσόνα μία σύγχρονη όψη και την καθιστούν μία ζωντανή και εξελισσόμενη πόλη που παρέχει υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής.

  Σχετικά με την περιοχή μας
 
 
 
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Γεωργάκη Ολυμπίου και Αλαμάνας
40200 Ελασσόνα
Τηλ: 24930 29591
Ε-mail: info@esel.gr
 
 
Copyright © 2011 Εμπορικός Σύλλογος Ελασσόνας
Created and Hosted by Itbiz